2015/04/12

Csináld magad: Szilikon karkötők

Amikor Szandra azt mondta, hogy ebben a hónapban mi állíthatjuk össze Kreatív csomagjainkat, azonnal tudtam mit fogok választani: Szilikon nyaklánc alapot. 
És mivel mostanában gyakorlatilag mindenből karkötőket csinálok, így gondolom nem volt nehéz kitalálni, hogy ebből is az készült, még pedig a világ egyik legegyszerűbb módszerével: Egyszerűen a nagyitól kapott hímzőfonalakat rátekerve. És, hogy teljes legyen a történet készítettem hozzáillő fülbevalókat is :)



Hozzávalók:
Maradék  hímző fonalak
A fülbevalóhoz:
Bedugós fülbevaló alap
Rózsa cabochon
Ékszerragasztó
Olló

Elkészítés:
1. Vágjunk le egy akkora szilikon darabot, amekkora karkötőt szeretnénk, majd ékszerragasztóval az egyik végére ragasszuk rá a mágneszárat úgy, hogy a kezdő fonal is benne legyen.
2. Ragasztózzuk be a szilikon alap felületét kb 1 cm hosszan (és nagyon vékonyan), majd kezdjük el rajta körbe tekerni a kezdő fonalat. Ha elértük a ragasztózott felület határát, újból ragasztózzuk be a következő 1 cm-t.
3. Menet közben váltogathatunk színeket, de nem érdemes elvágni azt a fonalat amelyet épp nem használunk. Egyszerűen hozzáfoghatjuk a szilikonalaphoz és rátekerhetjük a használatban lévő fonalat. Továbbá tekerhetünk egyszerre 2-3 szálat is, hogy szép színes legyen.
4. Amikor elértük a karkötő túlsó végét, vágjuk le a felesleges szálakat és csak az útólsóval tekerjük körbe úgy, hogy az szilikonalap végétől fél cm-re legyen vége. Ezek után ragasszuk rá a mágneszár másik felét a fonalat is beletuszkolva.
1
2 

Fűszertartoból íróasztali tároló



Fűszertartoból íróasztali tároló


Ezek után már csak a fülbevalót kell elkészítenünk, de ez nagyon gyors lesz, hiszen csak fogjuk az ékszerragasztót és 2 egyforma színű cabochon rózsát ráragasztunk a fülbevaló alapra.


Természetesen a szilikon alapokkal sokkal egyszerűbben is készíthetünk karkötőt, például pont akkora, hogy 1-1 pandora gyöngy ráférjen, illetve nekem nagy kedvencem a bojtos karkötő amit kevesebb, mint 5 perc alatt összerakhatunk :)
1
2 


Ha tetszett a bejegyzés ne felejtsétek el, hogy Alexandra boltjában (Csináljékszert)  most 10% kedvezmény jár az összes belinkelt ékszeralapra amennyiben a "KCS10" kuponkódot használjátok(*) és még folyik facebook-os nyereményjátékom is, amiről a részleteket ITT találjátok :)

*A kód 2015.04.30-ig érvényes. Más kuponkóddal nem vonható össze, de egyéb akciókkal, például mennyiségi kedvezményekkel igen. A kódot csak regisztrált felhasználók tudják igény bevenni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése