2015/05/19

Alternativák gombékszerekre

A gombbehúzásos posztomnál már említettem nektek, hogy gombékszereket nem csak gombalapokból lehet csinálni...sőt, szerintem jóval egyszerűbb és gyakran olcsóbb is ha nem abból csináljuk, ezért aztán ez a poszt arról fog szólni, hogy milyen egyéb elemeket használhatunk ha textillel bevont gombékszereket szeretnénk készíteni olcsón és egyszerűen.
Minden esetben szükségünk lesz:
Ékszerragasztóra, ollóra, fogóra,
valamilyen láncra és hozzá szerelőkarikákra és kapcsokra



Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, a már korábban bemutatott matricás megoldás, amikor is a matricára egy kis ragasztóval ráragasztjuk a textilünket, majd a hátoldalára szépen visszahajtogatjuk az anyagunk széleit. (Részletes leírásért olvasd el korábbi bejegyzésemet ITT).
Hozzávalók (medálhoz)

- Ovális matrica,
- Textil





Ebben az esetben egy szép vékony lencsét kapunk. Ha viszont valami domborúbbat szeretnénk akkor inkább a fa lencséket ajánlom. Igaz kicsit körülményesebb elkészíteni, hiszen alul is ragasztózni kell mielőtt az anyagot visszahajtanánk, de az eredmény jóval domborúbb. Az eljárás itt is nagyon hasonló. Nagyon vékonyan beragasztózzuk a lencsét majd ráragasztjuk a textil hátuljára. Vágjuk körbe a textilt, úgy, hogy a szélei túl lógjanak a falencsén. Most ragasztózzuk be a falencse alját is és szépen hajtogassuk vissza rá a textilt. Ezek után már csak be kell ragasztanunk a medálalapba.

Hozzávalók (medálhoz)

- Textil





Azonban ha azonnal elszeretnénk készíteni egy gombékszert és nincs otthon se falencsék se matricánk még mindig ott az üveglencsés megoldás. Ez azért is jó megoldás, mert üveglencséből most már bármilyen medálhoz kapunk méretet, akár például a kis ovális medál alapokhoz is. Az eljárás pedig ugyanaz mint amit már a falencséknél is ismertettem.
Hozzávalók (medálhoz)

- Üveg lencse (25-ös)
- Ovális medál
Ovális lencse,
Szerelő karika,
- Textil





Remélem tetszett nektek a bejegyzés! Ha kiszeretnétek próbálni, Alexandra boltjában (Csináljékszert)  most 10% kedvezménnyel megvásárolhatjátok az alábbi termékeket, amennyiben a "KCS10" kuponkódot használjátok(*):
- Üveg lencsékből az alábbiak: 

Továbbá nemsokára bolhapiac lesz, amelynek keretén belül kiárusítást fogok tartani. 

Limitált és utolsó darab Soadyart ékszerekhez juthattok majd hozzá kedvezményes áron. Gyertek majd szemezgetni, sok kis  egyedi szépség vár gazdira! :) 
(Részletek nemsokára a blogon és facebook oldalamon



*A kód 2015.05.31-ig érvényes. Más kuponkóddal nem vonható össze, de egyéb akciókkal, például mennyiségi kedvezményekkel igen. A kódot csak regisztrált felhasználók tudják igény bevenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése