2014/03/12

Csináld magad: Újrahasznosított hűtőmágnesek

Régi álmom, hogy mutassak nektek mindenféle "DIY" (Csináld magad) tippet. Eddig sajnos időhiányában ez sosem jött össze, de most úgy döntöttem, hogy az embernek arra van ideje amire szán és vacsora készítés helyett (jólesznékemamelegszendvicsis címszóval) megírtam a "hogyan készítsünk hűtőmágneseket".

Nagyon egyszerű ám ilyeneket csinálni és ráadásul gyors is (ha a száradási időt nem vesszük figyelembe). Ráadásul akár gyerekekkel is csinálhatjátok és nem kell hozzá sok minden.
Mivel azonban a reklám hűtőmágnesek elég vékonyak (és gagyik) ezért gyorsan megjegyezném, hogy ezek inkább csak amolyan dísznek használhatóak, bár ha nagyon sok hűtőmágnesünk van akkor kicsiknek lehet ABC-s játékot készíteni. Na akkor nézzük is a leírást. (És kérlek titeket, hogy bocsássátok meg ha nagyon szájbarágós vagyok, ez életem első "hogyan csináld" 

Szükséges (és kevésbé szükséges) eszközök:
1. Mintalyukasztó (de ha nincs akkor az olló is megteszi, ha van akkor  viszont arra ügyeljetek, hogy valami minőségibb legyen. Kapható hobbiboltokban is, de a pippit tudom elsősorban ajánlani, mert az ott vásárolt lyukasztóim visznek mindent).
2. Mágnesek (bármilyen reklám mágnes megteszi mert ezek általában kellően vékonyak ahhoz, hogy vágjuk őket).
3. Valamilyen mintás papír (ez akár lehet egy virágos scrapbook papír,  egy újságból kivágott lap vagy egy egyedi rajz).
4. Ragasztó és 3Ds lakk ( bár ez utóbbi nem feltétlenül szükséges sokat dob a mágnesen ha van,. Ugyancsak hobbi boltban szerezhető be).

Ezek közül azonban a legfontosabbak biztos, hogy otthon is megtalálhatóak ezért nem kell feltétlenül elrohanni a legközelebbi hobbiboltba lyukasztóért vagy 3D lakkért, az olló is teljesen jól megteszi és lakk nélkül is aranyos lesz az a hűtőmágnes.


Lépések:
Na tehát ha a legfontosabbak megvannak (minta, hűtőmágnes, olló, ragasztó) kezdődhet is a móka:
1. lépés: vágjuk ki a kívánt mintát és hozzá egy ugyanolyan nagyságú mágnes darabkát (a lyukasztó azért jó mert pont egyformák lesznek és gyerekek is könnyen használhatják).
2. lépés: Ragasszuk ezeket egymásra (ügyelve arra, hogy a mágnesnek a mintás részére kerüljön a papír), majd hagyjuk megszáradni.
3. lépés: Helyezzünk egy vékony réteg lakkot az elkészített mágnesek mintás részére és hagyjuk száradni jóóóó sokáig (ez idő alatt nem szabad fölötte munkálkodni, mert a leggyakoribb hiba, hogy miközben buzgón elpakolsz körülötte belelógatod a pulcsid úját majd összekened vele a nagyi 100 éves fa asztalát, szóval menj tőle minél messzebb vagy tedd a hűtő tetejére és majd másnap reggel kedvedre gyönyörködhetsz bennük).


És hogy hogy is fog ez kinézni ha elkészült? (Na jó már láttátok, de azért illik egy képet berakni a végére is, nem? Úgyhogy TÁDDDÁÁÁÁÁÁÁÁ, ugye milyen aranyosak? :)

2 megjegyzés:

  1. Elefáááááááááááánt!!!! ^^
    Bocsi ezt muszáj volt! =P
    sztem jól leírtad, érthető volt! ^^

    VálaszTörlés