2015/10/19

Őszi mese avagy így készülnek a Soadyart termékek

Sokan meglepődnek amikor megemlítem, hogy az ékszerekben egyéb termékekben található grafikák nagy része saját. Valójában amikor egy egyszerű üvegékszert vásárolsz nálam annak az ékszernek története van. Arra gondoltam hát, hogy írok egy rövid bejegyzést a kulissza titkaimról avagy arról, hogyan is készülnek a grafikákkal ellátott egyedi termékeim :)


Amikor kitalálok egy új kollekciót azt általában rajzok tömkelege előzz meg. Sokszor egy tucat random rajz készül amire az egyik ténylegesen meg is tetszik. Ez az őszi kollekció esetében egy kis róka volt. A róka után rajzoltam leveleket, fákat, gombákat és tököket is de ő maradt a kedvenc ezért ő lett a téma főszereplője. Miután megunom a rajzolást beszkennelem azokat a mintákat amik tetszenek és jöhet a számítógépes molyolás avagy az ábrák vektorizálása, színezése majd kombinálás.




Így lesz a sok kis kézzel rajzolt fekete mintából egyedi színes grafika. Tulajdonképpen az egész folyamat során ez a legidőigényesebb rész. Sokszor napokig rajzolgatok amíg valami megtetszik és jósok idő a számítógépen történő utófeldolgozás is. 
Ezután jöhet a grafikák elhelyezése. Általában már a rajzolásnál eldől mit mire akarok felhasználni: például a róka annyira vágyakozóan nézett felfelé, hogy az egyik nyaklánc kapott egy madárkás medálalapot, hogy ne legyen egyedül. Egy másik verzióhoz keretet horgoltam őszi lakásdekorációnak, de készült belőle gyűrű is. 



Egy szóval annyira megtetszett ez a minta, hogy mindenhová került belőle és ha nektek is tetszik akkor van egy jó hírem: Most már kaphatóak Meska boltomban. Nézd meg őket az alábbi képre klikkelve :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése