2014/11/06

Tároló dobozok díszítése ékszer alapokkal



Emlékeztek még a tavaszi kávés-dobozos bejegyzésre? Említettem már akkor is, hogy egy újrahasznosított doboz is lehet menő akkor is ha papírból van, most pedig megmutatom, hogy lehet mééég menőbb :)


Ugyanis azontúl hogy egyszerűen bevonjuk a dobozainkat textillel vagy papírral, díszíthetjük is őket. És a díszítés lehetőségei végtelenek (de komolyan). Most pár blogbejegyzésen keresztül ezzel fogok foglalkozni és a legegyszerűbbel kezdem. Pontosabban azzal ami nekem a legkézenfekvőbb volt: avagy az Alexandrától kapott ékszeralapok felhasználásával. Ehhez egyszerű (és mellesleg olcsó) fém alapokat használtam, hozzáillő epoxi matricákat, lyukasztót és papírt. Természetesen lyukasztó nélkül is megoldható de ahogy mondják lustaság félegészség...és én nagyon egészségesen élek. Na meg egyébként is szebb lesz mintalyukasztóval :)

Tehát ha a fent említett bejegyzést követve elkészültek a dobozok, jöhet a díszítés. Ehhez szükség lesz:
- antikolt bronz kapcsoló elemekre
- hozzáillő epoxi matrica
- papír
- 18x25-ös mintalyukasztó vagy olló
- ragasztó 



A papírra rajzoljuk rá a 18x25-ös keretünket, majd írjuk bele a kívánt szöveget, úgyhogy a kereten belül maradjon. Ezek után ha mintalyukasztót használunk vágjuk ki a mintát, majd óvatosan ragasszuk rá a matricát. Ha ollót használunk először ragasszuk rá a mintát és csak utána vágjuk ki (így egyszerűbb). Amint ezzel a lépéssel elkészültünk ragasszuk rá (valamilyen erős) ragasztóval a fém alapot a dobozra. Magát a feliratot pedig érdemesebb valami gyengébb ragasztóval beleragasztani a fém alapba. Ugyanis így egyszerűen kicserélhető lesz ha később szeretnénk a doboz tartalmát kicserélni. És ugye milyen egyszerűen elkészültek a menő dobozaink? :) 


*Alexandra boltjában (Csináljékszert)  10% kedvezmény jár, a belinkelt  termékekre amennyiben a "KCS10" kuponkódot használjátok. A kód 2014.11. 30-ig érvényes. Más kuponkóddal nem vonható össze, de egyéb akciókkal, például mennyiségi kedvezményekkel igen. A kódot csak regisztrált felhasználók tudják igény bevenni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése